JaunumiRIGA FOOD 2016 jau top!
Šī gada 5. septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā noslēdzās divdesmitā – apmeklētāju un dalībnieku skaita ziņā viskuplākā pārtikas nozares izstāde „Riga Food 2015” un nu, vien pāris mēnešus pēc aizvadītās izstādes jau pilnā sparā rit gatavošanās 21. starptautiskajai pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu, mājsaimniecības un veikalu aprīkojuma un servisa izstādei “Riga Food 2016”, kas no 7. līdz 10. septembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.
Lai arī jau daļa ekspozīcijas platību ir jau aizņemtas, uzņēmēji vēl var pieteikt dalību vērienīgajā pārtikas nozares notikumā “Riga Food 2016”, sazinoties ar projekta vadītāju Rolandu Nežbortu (tālr.: 67067550; e-pasts: rolands.nezborts@bt1.lv).
Atgādinām, ka izstādē “Riga Food” tikās pārtikas un dzērienu nozares profesionāļi, labākie pavāri, bārmeņi un baristas, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un cīnītos par balvām konkursos. Izstādē varēja vērot drosmīgāko un uzņēmīgāko jauno pavāru finālsacensības „Latvijas pavārzellis 2015”, kur uzvaras laurus plūca un zelta medaļu ieguva Kristiāna Šteinfelde no restorāna „Kaļķu vārti”. Otrajā vietā ierindojās Artjoms Černorižs no restorāna „Gastronome”, bet trešo vietu ieguva Ernests Šustiņš no restorāna „MUUSU”, kurš no uzvarētāja atpalika tikai par vienu punktu.
Savukārt konkursā „Latvijas 2015. gada pavārs”, līdzīgi kā pagājušajā gadā, triumfēja daiļais dzimums – Ina Poliščenko no restorāna „3prir”, kas saņēma ne tikai labākā pavāra titulu, bet arī ceļojošo balvu „Reaton Zelta pavārnīca” un naudas balvu 1000 eiro. Jaunā pavāre saņēma uzslavas par gardo desertu un ieguva arī „Balt-Hellin” specbalvu – 500 eiro vērtas apmācības ārzemēs. „Tieši pasakainais deserts Inai nodrošināja pārliecinošu uzvaru!” uzsvēra starptautiskās šefpavāru žūrijas loceklis – Ziemeļvalstu WACS (Šefpavāru apvienības pasaules asociācija) prezidents Dragans Uničs no Zviedrijas. Otro vietu konkursā „Latvijas 2015. gada pavārs” ieguva Dinārs Zvidriņš no restorāna „Kaļķu vārti”, bet trešajā vietā ierindojās Anita Ramata no restorāna „KID”.