JaunumiTurēsim īkšķus par mūsu pavāru panākumiem Grieķijā!

Turēsim īkšķus par mūsu pavāru panākumiem Grieķijā!

10. Internacionālā Dienvideiropas kulinārijas konkursa ietvaros marta sākumā Grieķijas pasakainā pilsēta Saloniki uzņems neskaitāmus viesus, pavārus, šefpavārus, viņu radošās idejas un jaunās garšas. Viesu vidū būs arī viena žūrijas pārstāve un trīs konkursanti un  no Latvijas. Turēsim īkšķus par mūsējo panākumiem!

 

No 2. līdz 6. martam Saloniki notiekošās gastranomijas izstādes laikā ar Šefpavāru Apvienību Pasaules Asociācijas (WACS -The World Association of Chef’s Societies, saīsināti „World chefs”) atbalstu norisināsies arī vērienīgs konkurss, kurš noteiks uzvarētājus vairāk nekā 30 kategorijās gan individuālajās (gan pavāru, gan studentu), gan komandu disciplīnās, piemēram, Āzijas virtuve, augļu un dārzeņu grebšanas māksla, tradicionālie grieķu ēdieni u.c.

Šogad Latviju Grieķijas konkursā jau otro reizi pārstāvēs pavāre Ina Poliščenko, kura startēs restorānu deserta kategorijā, Haralds Saušs, kurš sevi centīsies pierādīt no mājputniem gatavoto ēdienu kategorijā un Māris Astičs, kurš cīnīsies par godalgu zivju ēdienu kategorijā. Jau tradicionāli žūrijas rindās būs Svetlana Riškova, kura pirms diviem gadiem ir ieguvusi WACS žūrijas sertifikātu un regulāri vērtē konkursu norisi visā pasaulē.

 

 Atgādināsim, ka pagājušajā gadā brauciens uz Salonikiem Latvijas pavāriem atnesa pirmo starptautisko kausu, vienu zelta un divas sudraba medaļas. Turēsim īkšķus par mūsējo panākumiem arī šogad! 

 

 

 

Vēlam Latvijas delegācijai daudz garšīgas, pozitīvas un saulainas pieredzes Grieķijā!

 

 

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 20:21
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb