JaunumiTurēsim īkšķus par mūsu pavāru starptautiskā konkursā!
Ar "Pavāru kluba" atbalstu un mentora – šefpavāra Viestura Lasmaņa – palīdzību, Haralds šim konkursam gatavojas jau trīs mēnešus. Savu artavu sagatavošanās procesā devuši ari šefpavāri Juris Dukaļskis, kā arī Māris un Kaspars Jansoni. Haralds atzīst, ka pieredzējušo kolēģu padomi ir ļoti noderīgi, jo uzdevums ir diezgan neparasts – trīs stundu un 15 minūšu laikā jāpagatavo divi ēdieni – četras porcijas restorāna pamatēdiena no veselas zivs, kam atvēlētas 2.5 stundas, un četras porcijas ar mājas varianta maltīti, kas pagatavojama salīdzinoši vienkāršāk, un galvenokārt no tā, kas palicis pāri pēc pirmā – restorāna – ēdiena gatavošanas. Arī šis uzdevums apliecina organizatoru filozofiju – motivēt pavārus aizdomāties par to, kā tiek izlietoti pāri palikušie produkti, jo nav noslēpums, ka nereti pārtika aiziet postā izšķērdības vai nepārdomātas rīcības dēļ.
Haralds Saušs, kurš ir ieguvis gan titulu "Latvijas 2013. gada pavārzellis", gan nopelnījis ekselences medaļas starptautiskajos konkursos "EuroSkilss 2014" un "WorldSkills 2015", šajā reizē izvēlējies gatavot stori – detaļas par zivs gatavošanas veidu gan jaunais pavārs neatklāj (tomēr varam to novērtēt attēlā), taču jūtams, ka uzdevumiem viņš ir gatavs, un jūtas pārliecināts par savu sniegumu.
Iespējams, ka šī konkursa sakarā pats grūtākais būs gaidīšana, jo rezultāti tiks izziņoti tikai apbalvošanas ceremonijā 8. jūnijā. Vēl jo intriģējošāk – šobrīd pat nav zināma ne pilsēta, ne valsts, kur svinīgā ceremonija notiks!
Jāpiebilst, ka konkurss "Olivier Roellinger Prize" organizē atsevišķas sacensības Eiropas mērogā jaunajiem pavāriem līdz 25 gadu vecumam (viņu skaitā arī Haralds) un pavāriem līdz 35 gadu vecumam, kuri tiks vērtēti jau 18. aprīlī.
Pilns konkursa nolikums ir apskatāms šeit.