JaunumiTuvākais gastronomijas festivāls – Madrid Fusion
Kā redzi Pavāru kluba kalendārā lapas labajā malā, janvāra beigās ir trīs dienas ar īpašu garšu un notikumiem. Tas ir pasaules mēroga gastronomijas sammits Madrid Fusion 2014: "Iedvesma ir ielās"
- Kā jau katru gadu, Madride kļus par Gastronomijas pasaules globālo galvaspilsētu. No 27. Līdz 29. Janvārim izstāžu centrā „Campo de las Naciones Convention Centre” norisināsies 12. Internacionālais Gastronomijas sammits – Madrid Fusion, kas šogad piedāvās jaunumus savā programmā: Spānijas izgaršošanu, lai ar vietējo labāko šefpavāru palīdzību, godinātu tradicionālo gatavošanaas mākslu. Taču paralēli tradicionālā novērtēšanai atsevišķa uzmanība tiks pievērsta modernās virtuves tendencēm.
- Iedvesma ir ielās – šis sauklis būs pavediens, kas visas sammita dienas vīsies cauri lekcijām, paraugdemonstrējumiem, meistarklasēsm, degustācijām un konferencēm. Kopumā festivāls dos iespēju iepazīt vairāk nekā 100 šefpavārus no 15 pasaules valstīm, kā arī 30 produktus, kam šogad pievērsta īpaša uzmanība.
- Kosmopolītiskās konferences centrā būs urbānās virtuves tendences, apskatītas no visdažādākajiem skatupunktiem. Lielās metropoles (Istambula, Bankoka, Lima, Vašinngtona, Tokija, Ņujorka, Parīze, Buenosaires, Meksika), kā arī mazākas pilsētas (Brige, Girona, Agrigento) būs lielisko šefpavāru galvenā iedvesma.
- Festivāla trīs dienu laikā šefpavāri Džoans Roka, Kvike Dakosta (Quique Dacosta) un Gerts de Mangelīrs (Gert de Mangeleer) dalīsies savās pārdomās par kulinārijas kreativitāti urbānajā vidē. Viņi aplūkos tādus restorānus, kuri prezentē visu valsti, kā arī tādus, kuru galvenā vadlīnija ir jūra. Vēl, protams, ir restorāni, kuri sevi prezentē tikai un vienīgi no lauku dzīves aspekta. Turpretī bāru tendences tiks analizētas, apskatot divus ļoti pretējus piemērus: Minibar (Vašingtonā) un StreetXo, kam diametrāli pretēji ir jauno mpderno šefpavāru hipsterīgās iestādes tādas kā Septime un Chez José.
- Īpaša uzmanība tiks veltīta spāņu restorānam „El Celler Can Roca”, kura jaunā un talantīgā komanda ir atzīta par labāko pasaulē (par to vairāk iespējams izlasīt rakstā „El Celler de Can Roca – labākais restorāns pasaulē”)
- Andoni Adurizs (Andoni Aduriz) kopā ar neirozinātniekiem Luisu Kastellanu (Luis Castellanos )un Adrianu Deividu Čeoku (native Adrián David Cheok) runās par jaunajām gastronomijas sensācijām digitālajās pilsētās 2.0.
- Te būs arī laiks jaunu kulinārijas teritoriju atklāšanai. Gan pieredzējuši gan jauni šefi no Čīles, Limas un Bolīvijas, kā arī Tailandes labākasi šefpavārs prezentēs sava reģiona garšas noslēpumus.
- Konferenču apmeklētājiem pūs iespēja ķerties pie darbošanās pašiem 17 meistarklesēs, ko vadīs pasaules slaveni šefpavāri, piemēram, Džoans Roka (Joan Roca), Pepe Solla (Pepe Solla), Danī Garsi (Dani García), Pako Morales (Paco Morales ) u.c.
- Daudzfunkcionālā konferenču zāle būs mājvieta dažādiem paraugdemonstrējumiem, degustācijām, produktu izstādēm, konkursien, kopumā vairāk nekā 40 kulinārijas pasākumiem, no kuriem viens būs „Pirmā Internacionālā Ēdienu kritiķu sacensība”, kurā kur šoreiz vērtētāji būs mainītās lomās ar konkursantiem – kritiķu veikumu „žūrēs” šefpavāri!
- Tiks izziņoti Top 100 Spāņu virtuves restorāni, kā arī notiks tradicionālā trifeļu izsole.
- Paralēli 3 dienu sammitam, no 24. janvāra līdz 9 februārim, kopumā Madridē notiks vairāk nekā 400 pasākumi, kas veltīti gastronomijai, vīnam, gatavošanai un citām piederīgām lietam. Detalizētāka informācija: http://www.madridfusion.net/ultimasnoticias_detalle.php?id=0000000288