JaunumiZināmi konkursa Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pārzellis 2018 dalībnieki
Šogad sagaidāmas aizraujošas sacensības, kurās pieredzējuši meistari un jaunie pavārzeļļi varēs demonstrēs savu labāko sniegumu.
10 minūtes pirms konkursa, katra dalībnieku komanda saņems Melno kasti uzkodām.
Tad, tiks dots laiks uzrakstīt recepti, kuru nodod žūrijai. Pēc tam mainīt recepti nedrīkstēs.
Pārējo divu ēdienu uzdevumu, konkursanti zina jau iepriekšs.
Pamatēdienam paredzētas grūbas, mežacūkas fileja un brūklenes. Pēdējās divas sastāvdaļas ir no meža, tāpēc konkursantiem bija iespēja radoši izpausties un rakstīt ne tikai receptes un pievienot fotogrāfijas, bet arī iesniegt video un filozofisku stāstu.
Produktus ēdienu sagatavošanai nodrošina uzņēmums Reaton. Kā atzīst pieredzējuši pavāri, tad kvalitatīvi produkti ir svarīgs nosacījums labam gala rezultātam.
Balvā pavārzellis saņems naudas balvu un koka karoti, kas ir kā simbols pārejai no koka uz zeltu. No vienkāršā uz klasiku un eleganci.
Labākais pavārs balvā saņems naudas balvu un tradicionāli ceļojošo Reaton Zelta Pavārnīcu.
Konkursantus vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā būs pieredzējuši eksperti- žūrijas priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva) Maija Kaire (Latvija).
Konkursa atbalstītāji: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums,Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine,Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café.