JaunumiZināmi konkursu Latvijas pavārs 2018 un Latvijas pavārzellis 2018 uzvarētāji
Šogad par gada pavāra titulu cīnījās Valērijs Tolmačovs, pavārs no restorāna Gastronome (Latvija); Dinārs Zvidriņš, šefpavārs no restorāna Laivu centrs (Latvija); Bernards Anužis, šefpavārs no restorāna Onore (Lietuva) un Pāvels Skopa, šefpavārs no restorāna Koya (Latvija).
Savukārt par labākā pavārzeļļa nomināciju sacentās Nikita Troščenko no restorāna Gastronome (Latvija); Anastasija Verbicka no restorāna Grand Hotel Kempinski (Latvija), Rokas Ragauskas, no Restorans 4 (Lietuva) un Maksims Nazarovs no restorāna Koya (Latvija).
Konkurss noritēja vairāk nekā četras stundas, kuru laikā dalībniekiem bija jāsagatavo trīs kārtas.
Konkursa pirmais uzdevums bija melnā kaste- uzkodām.
Pamatēdiena produkti bija mežacūkas fileja, grūbas un brūklenes. Desertam bija paredzēti burkāni, svaigas cidonijas un griķu milti.
Produktus konkursam nodrošināja uzņēmums Reaton, kas ir augsti novērtēts profesionāļu vidū.
Konkursa vadītāja lomā iejutās Māris Jansons. Sacensības vērtēja starptautiski atzīti eksperti- žūrijas
priekšsēdētājs Jarmo Huuhtanen (Somija), Jari Karlsson (Zviedrija), Priit Toomits (Igaunija), Jaroslav Orsevski (Lietuva), Maija Kaire (Latvija).
Kā jau sacensībās, konkursantiem netrūka satraukuma un spriedzes. Katrai komandai, kas sastāvēja no pavāra un pavārzeļļa bija jāstrādā ātri un saskaņoti, un jāiekļaujas saspringtā laika grafikā. Pēc noteikumiem par vienu nokavētu minūti tiek noņemts viens punkts, par otru nokavēto minūti, tiek noņemt otrs punkts, bet par trijām nokavētām minūtēm konkursants stājās rindas galā un var nodot ēdienu vēlāk, kas nozīmē, ka jāgādā, lai ēdiens saglabā nepieciešamo temperatūru. Laiks, ir tikai viena no lietām, kas jāievēro konkursantiem.
Labāko pavārzelli žūrija izvēlējās pēc spējas sadarboties ar pavāru un citiem kritērijiem.
Anastasija Verbicka, restorāns Grand Hotel Kempinski (Latvija).
Koka karote ir balvu fonda jaunums, tajā ir iegravēta Laimas zīme. Kā pastāstīja Reaton mārketinga vadītāja Baltijas valstīs Ilze Šipkēvica, tad Laimas zīme simbolizē veiksmi, attīstību un izaugsmi. Atšķirībā no ceļojošās Reaton Zelta pavārnīcas, pavārzeļļa balva Koka karote paliek pie uzvarētāja, un ir kā stimuls tiekties uz nākamiem sasniegumiem uz Zelta pavārnīcu.
Latvijas pavāriem "Augļu serviss ir vienmēr drošs un uzticams partneris un ikvienam restorānam tas ir neaizvietojām palīgs mūsdienīgas ēdienkartes veidošanā un ledusskapja optimālā ikdienas sortimentā.
Paldies konkursa atbalstītājiem: Reaton, BT1, Electolux, Prolux, Kiilto Clean, Restorāna servisa skola/Rīgas tūrisma un radošās industrijas tehnikums,Gemoss, Farm Frites, Promo cash and carry, Augļu serviss, Bitfood, Cido, Jokado, Food Union, Spirits and wine,Vēl vairāk saules, Grand Poet hotel, Live Riga, Entresol, Līcīši, Vaidavas keramika, Kalve café.