JaunumiREATON PROFESIONĀĻU DIENAS 2016
Divas dienas, 8. un 9. februārī, Arēnā Rīga norisinājās Reaton Profesionāļu dienas 2016, kuru laikā Latvijas pavāriem bija iespēja ne tikai iepazīties ar jaunākajiem produktiem, pārtikas ražotājiem un piegādātājiem gan no Latvijas, gan no visas pasaules, bet arī degustēt delikateses, ko Baltijā piedāvā Reaton, vērot meistarklases, ko vadīja Latvijas spožākie pavāri, kā arī dzirdēt daudz ko jaunu Latvijas un ārzemju profesionāļu lekcijās. Profesionāļu dienas kopumā apmeklēja ap 900 pavāru no visas Latvijas.
Galvenais pasākuma viesis šoreiz bija Skandināvijas valstīs populārais šefpavārs Bengts Sjostroms (Bengt Sjöström, att.). Viņš mūsu pavārus iepazīstināja ar jaunākajām tendencēm ēdināšanas un restorānu biznesā Skandināvijā, iesakot tās pielietot arī pie mums gan biznesā, gan mājās: "Noteikti nevajag aizmirst par senajām tradīcijām ēdienu gatavošanā, tomēr ir jāizmanto jaunas metodes, domāšana un jauna tehnika, lai sasniegtu vēl labāku rezultātu. Jāaprunājas ar savu vecmāmiņu vai mammu, jādodas uz saimniecībām, kurās produkti tiek audzēti. Jāapskatās, kā tas notiek, jāaprunājas ar saimniekiem. Pēc tam iegūtās zināšanas var izmantot, lai ēdienu padarītu vēl labāku."
Savos amata noslēpumos dalījās arī vairāki "Pavāru kluba" valdes locekļi, piemēram, meistarklasi "Veselīgais Latvijas trusis bagātīgos ēdienos" vadīja Raimonds Zommers, savukārt meistarklasi "Maz zināmā, bet garšīgā Patagonijas kobija" šefpavārs Māris Jansons. Arī pati jaunākā valdes locekle – Ina Poliščenko -Reaton dienas bagātināja ar savām zināšanām par daudzveidīgo avokado izmantošanu.
Īpaša misija bija "Pavāru kluba" valdes priekšsēdētājai Svetlanai Riškovai, kura abās pasākuma dienās runāja par tēmu "Starptautisko un vietējo pavāru konkursu izaicinājumi – kāpēc piedalīties un kā labāk sagatavoties". Svetlana dalījās savā pieredzē, jo jau vairākus gadus tiek aicināta žūrijas komisijās dažādu valstu un dažādu līmeņu pavārkonkursos. Īpaši savā lekcijā S. Riškova pievērsās arī konkursu "Latvijas gada pavārs" un "Latvijas gada pavārzellis" sagatavošanās darbiem – kā aizpildīt pieteikuma anketu un sagatavot mājas uzdevumu tā, lai varētu pretendēt uz konkursa pusfinālu klātienē. "Katru gadu redzam dažādas neziņas dēļ pieļautas kļūdas, no kurām varētu izvairīties, ja būtu kaut neliela pieredze šajā jautājumā. Šobrīd sanāk tā, ka tikt līdz finālam vieglāk ir tiem konkursantiem, kuriem ir kolēģis/šefpavārs ar pieredzi šajā konkursā, tāpēc viņš var palīdzēt. Mēs gribam, lai visiem ir vienādas iespējas un Reaton Profesionāļu dienas bija ļoti piemērota vieta, kur par to runāt, lai ziņa sasniegtu mērķauditoriju – jaunos, talantīgos un ambiciozos pavārus."
Svetlana arī piebilst, ka Reaton Profesionāļu dienas patiešām apmeklē savas profesijas entuziasti, kuri ir gatavi mācīties un attīstīt savu profesionalitāti: "Īpaši gandarīta esmu, ka šo divu dienu laikā "Pavāru klubam" ir piepulcinājušies veseli 40 jauni biedri – 38 fiziskas personas un 2 juridiskās. Es ļoti priecājos par jaunajiem biedriem un par to, ka šādi pasākumi dod iespēju klātienē mums, visiem restorānu sfēras dalībniekiem, kopā satikties!"
FOTO no REATON PROFESIONĀĻU DIENĀM 2016 vari apskatītes šeit.