Misija
Mūsdienu Latvijas virtuve
«Mūsdienu Latvijas virtuves» manifests:
*Apvienot Latvijas pavārus, zemniekus un produktu ražotājus «Mūsdienu Latvijas virtuves» veidošanā;
*Radīt jaunas receptes, kurās laikmetīgi tiktu izmantoti Latvijas produkti;
*Dažādot uzturu, ēdienos izmantojot sezonālos produktus;
*Gatavot ēdienu no mūsu reģionam raksturīgiem produktiem, izmantojot svaigu, augstas kvalitātes produkciju;
*Radot ēdienus, apvienot pašmāju kulinārās tradīcijas ar laikmetīgiem zinātnes atzinumiem;
*Cieši sadarboties ar vietējiem zemniekiem un ražotājiem, lai sekmētu Latvijas produktu kvalitāti un to daudzveidību;
*Ēdienos neizmantot izejvielas, kas iegūtas dabā no aizsargājamiem dzīvniekiem vai augiem, ievērojot arī noteiktos lieguma periodus;
*Attīstīt Latvijas produktu atpazīstamību un rosināt jaunu tradīciju izveidi, veicinot gastronomisko tūrismu;
*Piedalīties Latvijas kulinārā mantojuma saglabāšanā;
*Kustībā «Mūsdienu Latvijas virtuve» iesaistīt ikvienu interesentu un kopīgiem spēkiem lobēt kustības izvirzītos mērķus valsts pārvaldē.
Pievienojies mums!
Kontaktpersona: Svetlana Riškova