Hors d’oeuvre
(franču) – apetīti veicinošas aukstas vai siltas uzkodas, ko pasniedz pirms galvenā ēdiena |
Hotchpotch zupa
skotu nacionālais ēdiens: jēra vai aitas gaļas zupa ar dārzeņiem vai garšvielām. |
HP mērce
(Houses of Parliament – angļu) – pikanta angļu bifšteka mērce. |
Heks
– sālsūdens zivs, kas pieskaitāma pie merlūzu dzimtas un mencveidīgo zivju kārtas. Raksturīga plata mute ar stipriem zobiem un apakšžoklis garāks nekā augšžoklis.Heks ir lielisks olbaltumvielu, vitamīnu, minerālu un mikroelementu avots. Tā gaļa ir balta, bez asakām un viegli sagremojama. Zivi parasti izmanto diētisko ēdienu pagatavošanā. Viena no labākajām mencveidīgajām zivīm. |
Holandes mērce
– viena no pastāvīgās emulsijas mērcēm, kas sastāv no izkausēta sviesta un olu dzeltenumiem. Labi sader ar olu ēdieniem, dārzeņiem un zivju ēdieniem. |
Hermetizēt
– sterilizēt produktus burkā ar vāku, lai novērstu gāzu un šķidruma apmaiņu ar apkārtējo vidi. |
Humuss
– turku zirņu pasta ar sezama sēklām un sezama sēklu eļļu (sezama pasta «Thini»), olīveļļu, citronu sulu, ķiplokiem, garšvielām un piedevām. Vēsturiski no arābu virtuves. Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi, lavašu, cepumiem vai kā piedevu pie dārzeņu ēdieniem. |
2017. gada 5. marts 12:13 |
2016. gada 15. jūnijs 14:42 |
2013. gada 27. septembris 17:56 |