Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hors d’oeuvre Hors d’oeuvre

(franču) – apetīti veicinošas aukstas vai siltas uzkodas, ko pasniedz pirms galvenā ēdiena

Hotchpotch zupa Hotchpotch zupa

skotu nacionālais ēdiens: jēra vai aitas gaļas zupa ar dārzeņiem vai garšvielām.

HP mērce HP mērce

(Houses of Parliament – angļu) – pikanta angļu bifšteka mērce.

Heks Heks

– sālsūdens zivs, kas pieskaitāma pie merlūzu dzimtas un mencveidīgo zivju kārtas. Raksturīga plata mute ar stipriem zobiem un apakšžoklis garāks nekā augšžoklis.Heks ir lielisks olbaltumvielu, vitamīnu, minerālu un mikroelementu avots. Tā gaļa ir balta, bez asakām un viegli sagremojama. Zivi parasti izmanto diētisko ēdienu pagatavošanā. Viena no labākajām mencveidīgajām zivīm.

Holandes mērce Holandes mērce

 – viena no pastāvīgās emulsijas mērcēm, kas sastāv no izkausēta sviesta un olu dzeltenumiem. Labi sader ar olu ēdieniem, dārzeņiem un zivju ēdieniem.

Hermetizēt Hermetizēt

 – sterilizēt produktus burkā ar vāku, lai novērstu gāzu un šķidruma apmaiņu ar apkārtējo vidi.

Humuss Humuss

– turku zirņu pasta ar sezama sēklām un sezama sēklu eļļu (sezama pasta «Thini»), olīveļļu, citronu sulu, ķiplokiem, garšvielām un piedevām. Vēsturiski no arābu virtuves. Pasniedz kā uzkodu ar svaigu maizi, lavašu, cepumiem vai kā piedevu pie dārzeņu ēdieniem.

Svaigākie jaunumi

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 16:32
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb