Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Dekantēt Dekantēt

(dekantera – franču) – 1. Pārliet šķidrumu, piem., vīnu, citā traukā garšas un aromāta uzlabošanai; 2. Noliet šķidrumu no nogulsnēm pēc to nostādināšanas vai izgulsnēšanās.

Demi-glace Demi-glace

(franču) – koncentrēts, nokāsts buljons, izmanto brūnās mērces pagatavošanai.

Dolma Dolma

 – grieķu un turku ēdiens: jēra maltā gaļa, ietīta vīnogu lapās.

Dresings Dresings

 – salātu mērce. Satura ziņā nav ierobežojumu – var saturēt gan augļus, gan sieru, gan dārzeņu gabaliņus u.tml. Šīs sastāvdaļas samaisa ar krējumu, majonēzi vai eļļu.

Džems Džems

 – ievārījums, kurā augļi vai ogas ir biezā, sarecējušā sīrupā

Dolmas Dolmas

– ēdiens, kas pazīstams daudzās vidējo austrumu zemēs, pielīdzināms mums pazīstamajiem kāpostu tīteņiem, taču gaļa (piemēram, jēra gaļa) tiek ietīti vīnogulāja lapās, kas ēdienam piešķir īpatnējo skābumu.

Duroc karbonāde Duroc karbonāde

 – Karbonāde, ko gatavo tikai no "Duroc" šķirnes cūkgaļas. Šīs šķirnes gaļa ir sulīgāka, ar izteiktāku garšu un augstāku pH sastāvu.

Duriāns Duriāns

– kapoku dzimtas koku suga, ko kultivē DA Āzijā, tā lielajos dzeloņainajos augļos kastaņu lieluma sēklas; to mīksto sēklsedzi (patīkama garša, bet diezgan pretīga smaka) lieto pārtikā.

Daikons Daikons

– garš, balts dārzenis, pēc garšas atgādina redīsu, tikai ir nedaudz asāks. Daikons ir viens no vecākajiem dārzeņiem japāņu virtuvē, un to izmanto gan zupās, gan salātos, gan sautējumos un suši pagatavošanā.

Džekfrūts Džekfrūts

– džekfrūts ir Bangladešas nacionālais auglis.Tiem ir vieni no lielākajiem augļiem pasaulē. Augļu masa var sasniegt pat 25 kg. Negatavu nomizotu augļu mīkstumu sautē un izmanto līdzīgi dārzeņiem, marinētā veidā tā garša līdzinās gurķiem, bet gatavus augļus ēd svaigā veidā vai pagatavo marmelādi. Nogatavojušās sēklas vāra, žāvē un samaļ, pievieno kā sastāvdaļu miltiem.

Deglazēšana Deglazēšana

– apceptai gaļai vai dārzeņiem tiek pieliets šķidrums (piemēram vīns). Šķidrums atdala pie pannas piecepušās produktu daļiņas, lai pēc tam varētu pagatavot mērci.

Dorāde(orata) Dorāde(orata)

– zeltainā jūras karūsa, kuru pasniedz kopā ar lapu salātiem, ceptu dārzeņu izlasēm un kartupeļiem.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 3. novembris 21:23
Vārda dienas svin Ērika, Dagnija

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb