Farfallīne(farfalline)
– itāliešu makaronu šķirne, makaroni izveidoti rozetes vai tauriņa formā |
Franču sinepes
– nesaldinātas sinepes |
Flambēt
– aizdedzināt, apliet ēdienu ar spirtu, degvīnu vai konjaku un aizdedzināt to. Alkohols sadeg, bet garšvielas iesūcas ēdienā. Parasti izmanto gaļas ēdienu un desertu pagatavošanā. |
Fondī
(fondue – franču) – šveiciešu ēdiens, gatavots no kausēta siera, baltvīna un garšvielām. |
Frikasē
(franču) – smalki sagriezta sautēta vai cepta gaļa, to pasniedz ar biezu mērci |
Fritēt
– vārīt taukos vai eļļā |
Fruits de mer
(franču) – jūras veltes |
Fetas siers
Balts un diezgan sāļš aitas piena siers, kura izcelsmes valsts ir tikai un vienīgi Grieķija (to nosaka ES piešķirtais PDO aizsardzības statuss). Tiek lietots kā galda siers, kā arī salātos, kā pildījums cepeškrāsnī gatavotām zivīm, dārzeņiem u.tml. Līdzīgi sieri no citiem reģioniem: brinza, irāņu panir un halūmi. |
Fenhelis
– čemurziežu dzimtas ārstniecības augs un gar |
Fokača(foccacia)
– plācenis, kurš veidots no picas mīklas. |
Fuzilli(fusilli)
– itāliešu makaronu šķirne spirāles formā. |
2018. gada 20. novembris 13:17 |
2018. gada 5. novembris 21:30 |
2018. gada 21. septembris 17:53 |
2016. gada 9. marts 15:49 |
2016. gada 17. februāris 19:46 |
2015. gada 22. augusts 13:11 |
2015. gada 13. aprīlis 13:15 |
2013. gada 11. jūnijs 07:24 |