Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Farfallīne(farfalline) Farfallīne(farfalline)

 – itāliešu makaronu šķirne, makaroni izveidoti rozetes vai tauriņa formā

Franču sinepes Franču sinepes

 – nesaldinātas sinepes

Flambēt Flambēt

 – aizdedzināt, apliet ēdienu ar spirtu, degvīnu vai konjaku un aizdedzināt to. Alkohols sadeg, bet garšvielas iesūcas ēdienā. Parasti izmanto gaļas ēdienu un desertu pagatavošanā.

Fondī Fondī

(fondue – franču) – šveiciešu ēdiens, gatavots no kausēta siera, baltvīna un garšvielām.

Frikasē Frikasē

(franču) – smalki sagriezta sautēta vai cepta gaļa, to pasniedz ar biezu mērci

Fritēt Fritēt

 – vārīt taukos vai eļļā

Fruits de mer Fruits de mer

(franču) – jūras veltes

Fetas siers Fetas siers

Balts un diezgan sāļš aitas piena siers, kura izcelsmes valsts ir tikai un vienīgi Grieķija (to nosaka ES piešķirtais PDO aizsardzības statuss). Tiek lietots kā galda siers, kā arī salātos, kā pildījums cepeškrāsnī gatavotām zivīm, dārzeņiem u.tml. Līdzīgi sieri no citiem reģioniem: brinza, irāņu panir un halūmi.

  Fenhelis

 – čemurziežu dzimtas ārstniecības augs un gar

Fokača(foccacia) Fokača(foccacia)

– plācenis, kurš veidots no picas mīklas.

Fuzilli(fusilli) Fuzilli(fusilli)

– itāliešu makaronu šķirne spirāles formā.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 25. aprīlis 03:17
Vārda dienas svin Līksma, Bārbala

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb