Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Jansona kārdinājums Jansona kārdinājums

(Janssons frestelse – zviedru) – zviedru nacionālais ēdiens, visticamāk nosaukts operdziedātāja Pelles Jansona vārdā (1844 – 1889). Kartupeļu, sīpolu un anšovu sacepums.

Jorkšīras pudiņš Jorkšīras pudiņš

 – pankūkai līdzīgs pudiņš, tiek pasniegts sagriezts četrstūrveida gabalos pie rostbifa un jēra cepeša kartupeļu vietā. Tradicionāls angļu ēdiens.

Julienne Julienne

(franču) – stienīšos sagrieztas saknes. Visbiežāk izmanto zupām vai kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem.

Jūras veltes Jūras veltes

 – visi ēdamie jūras dzīvnieki, izņemot zivis, piem., omāri, garneles, austeres, mīdijas, jūraseži, tinteszivis, jūraszvaigznes.

Jasmīnu rīsi Jasmīnu rīsi

 – aromātisks gargraudu rīsu paveids ar daudz niansētāku garšu kā basmati rīsiem. Ieteicams vārīt apmēram 10 minūtes, nepievienojot sāli. Saukti arī par Thai jasmīnu rīsiem.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 3. novembris 20:42
Vārda dienas svin Ērika, Dagnija

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb