Jansona kārdinājums
(Janssons frestelse – zviedru) – zviedru nacionālais ēdiens, visticamāk nosaukts operdziedātāja Pelles Jansona vārdā (1844 – 1889). Kartupeļu, sīpolu un anšovu sacepums. |
Jorkšīras pudiņš
– pankūkai līdzīgs pudiņš, tiek pasniegts sagriezts četrstūrveida gabalos pie rostbifa un jēra cepeša kartupeļu vietā. Tradicionāls angļu ēdiens. |
Julienne
(franču) – stienīšos sagrieztas saknes. Visbiežāk izmanto zupām vai kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem. |
Jūras veltes
– visi ēdamie jūras dzīvnieki, izņemot zivis, piem., omāri, garneles, austeres, mīdijas, jūraseži, tinteszivis, jūraszvaigznes. |
Jasmīnu rīsi
– aromātisks gargraudu rīsu paveids ar daudz niansētāku garšu kā basmati rīsiem. Ieteicams vārīt apmēram 10 minūtes, nepievienojot sāli. Saukti arī par Thai jasmīnu rīsiem. |
2024. gada 9. septembris 11:29 |
2019. gada 10. janvāris 19:10 |
2016. gada 2. marts 15:59 |
2016. gada 23. februāris 16:00 |
2015. gada 24. maijs 01:52 |
2015. gada 18. maijs 21:54 |