Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Veloutee Veloutee

(franču) – gaišs buljons, kas iebiezināts ar sviestu vai margarīnu, kviešu miltiem un olu dzeltenumiem.

Vērmele Vērmele

 – garšaugs ar spēcīgu, aromātisku garšu. Visbiežāk izmanto kā degvīna garšvielu.

Vichyssoise Vichyssoise

 (franču) – franču kartupeļu un puravu zupa.

Virtuļi Virtuļi

– nelieli taukos vārīti konditorejas izstrādājumi, tos bieži pilda ar ievārījumu vai augļiem.

Vīna etiķis Vīna etiķis

– maigs etiķis, to gatavo no sarkanvīna vai baltvīna, ābolu vīna vai deserta vīna.

Vol-au-vent Vol-au-vent

(franču) – kārtainās mīklas pīrāgs.

Vusteras mērce Vusteras mērce

– saīsinājums no Vusteršīras mērces: pikanta angļu mērce.

Valdorfa salāti Valdorfa salāti

– klasika kopš 19. gs. beigām, kas palikuši Cēzara salātu ēnā. Tradicionāli tiem pievieno svaigus ābolus, seleriju kātus un valriekstus, to visu klājot uz sāltlapām un pasniedzot ar majonēzi.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 16:16
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb