Veloutee
(franču) – gaišs buljons, kas iebiezināts ar sviestu vai margarīnu, kviešu miltiem un olu dzeltenumiem. |
Vērmele
– garšaugs ar spēcīgu, aromātisku garšu. Visbiežāk izmanto kā degvīna garšvielu. |
Vichyssoise
(franču) – franču kartupeļu un puravu zupa. |
Virtuļi
– nelieli taukos vārīti konditorejas izstrādājumi, tos bieži pilda ar ievārījumu vai augļiem. |
Vīna etiķis
– maigs etiķis, to gatavo no sarkanvīna vai baltvīna, ābolu vīna vai deserta vīna. |
Vol-au-vent
(franču) – kārtainās mīklas pīrāgs. |
Vusteras mērce
– saīsinājums no Vusteršīras mērces: pikanta angļu mērce. |
Valdorfa salāti
– klasika kopš 19. gs. beigām, kas palikuši Cēzara salātu ēnā. Tradicionāli tiem pievieno svaigus ābolus, seleriju kātus un valriekstus, to visu klājot uz sāltlapām un pasniedzot ar majonēzi. |
2023. gada 14. decembris 07:52 |
2018. gada 9. oktobris 10:09 |
2016. gada 30. jūnijs 15:37 |
2015. gada 14. novembris 13:41 |
2014. gada 25. novembris 14:09 |
2013. gada 9. decembris 15:52 |
2013. gada 31. jūlijs 22:04 |
2013. gada 30. jūlijs 01:14 |
2012. gada 17. februāris 18:41 |