Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Njoki(gnocco) Njoki(gnocco)

(itāļu) – kartupeļu, kukurūzas miltu vai mannas putraimu klimpas vai ķiļķeni. Tiek servēti kā piedeva vai kā patstāvīgs ēdiens, kas apbrūnināts krāsnī.

Navarin Navarin

– jēra vai teļa gaļas ragū ar sakņaugiem, sīpoliem un kartupeļiem. Nosaukums cēlies no Navarino, ostas pilsētas, kas atrodas Grieķijas dienvidos.

Nātrija benzoāts Nātrija benzoāts

– pārtikas konservants, kas aizkavē augļu un ogu konservu rūgšanu.

Nēģis Nēģis

– pieder pie hordaiņiem, pieskaita pie atsevišķas – nēģu klases. Nēģim ir trīs acis. Mīt jūrās, upēs un ezeros, bet nārstot dodas upēs un strautos. Rūpnieciska nozīme ir upes nēģim.

Noisette Noisette

 (franču = lazdu rieksts) – maza, apaļa jēra, teļa, stirnas vai ziemeļbrieža filejas šķēle.

Nuga Nuga

– riekstu un mandeļu masa ar sviestu, cukuru un kakao.

Nūdeles Nūdeles

(vermicelles – franču) – tievi makaroni, populāra piedeva zupām.

Njoki Njoki

(gnocchi – itāļu). Itālijas ziemeļu reģionos šis vārds apzīmē kartupeļu klimpas ar rikotas sieru vai citiem piejaukumiem (ar citu sieru vai pat dārzeņiem). Pasniegti ar tomātu mērci, pesto, rīvētu sieru, sviestu, kā arī zupā tie ir alternatīva pastai.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 16:01
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb