Njoki(gnocco)
(itāļu) – kartupeļu, kukurūzas miltu vai mannas putraimu klimpas vai ķiļķeni. Tiek servēti kā piedeva vai kā patstāvīgs ēdiens, kas apbrūnināts krāsnī. |
Navarin
– jēra vai teļa gaļas ragū ar sakņaugiem, sīpoliem un kartupeļiem. Nosaukums cēlies no Navarino, ostas pilsētas, kas atrodas Grieķijas dienvidos. |
Nātrija benzoāts
– pārtikas konservants, kas aizkavē augļu un ogu konservu rūgšanu. |
Nēģis
– pieder pie hordaiņiem, pieskaita pie atsevišķas – nēģu klases. Nēģim ir trīs acis. Mīt jūrās, upēs un ezeros, bet nārstot dodas upēs un strautos. Rūpnieciska nozīme ir upes nēģim. |
Noisette
(franču = lazdu rieksts) – maza, apaļa jēra, teļa, stirnas vai ziemeļbrieža filejas šķēle. |
Nuga
– riekstu un mandeļu masa ar sviestu, cukuru un kakao. |
Nūdeles
(vermicelles – franču) – tievi makaroni, populāra piedeva zupām. |
Njoki
(gnocchi – itāļu). Itālijas ziemeļu reģionos šis vārds apzīmē kartupeļu klimpas ar rikotas sieru vai citiem piejaukumiem (ar citu sieru vai pat dārzeņiem). Pasniegti ar tomātu mērci, pesto, rīvētu sieru, sviestu, kā arī zupā tie ir alternatīva pastai. |
2023. gada 13. septembris 08:34 |
2021. gada 10. oktobris 08:49 |
2019. gada 1. oktobris 19:17 |
2019. gada 22. septembris 17:47 |
2019. gada 7. septembris 19:20 |
2019. gada 25. jūlijs 16:59 |
2019. gada 5. jūlijs 15:11 |
2019. gada 20. marts 07:01 |
2018. gada 24. oktobris 12:19 |
2018. gada 24. oktobris 10:06 |