Empanadas
(spāņu) – dienvidamerikāņu ēdiens: mazi, taukos vārīti pīrādziņi ar pikantu pildījumu. |
Enčiladas
(enchiladas – spāņu) – krāsnī cepti, pildīti kukurūzas plāceņi. |
Eskalops
(escalope – franču) – īpaši sagatavotas gaļas šķēles no cūkas, vērša liemeņa vai pakaļkājas mīkstuma |
Estragons
– daudzgadīgs garšaugs ar aromātisku, lakricai līdzīgu garšu. |
Emulsijas mērce
– kulinārijas leksijā emulsija apzīmē divu tādu šķidrumu samiksēšanu, kuri parasti kopā nemiksējas. Piemēram, eļļa un etiķis. |
Eklērs
(eclair – franču) – iegarena plaucētas mīklas kūka ar krema pildījumu un glazūras pārklājumu |
Espreso(espresso)
– tumša, stipra kafija, kuru pagatavo zem liela spiediena. |
2019. gada 22. februāris 17:21 |
2016. gada 5. decembris 15:27 |
2016. gada 14. novembris 17:36 |
2016. gada 23. februāris 15:20 |
2014. gada 16. oktobris 17:45 |
2013. gada 19. jūnijs 16:46 |