Pavāru leksika

Pēc alfabēta
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z | 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Empanadas Empanadas

(spāņu) – dienvidamerikāņu ēdiens: mazi, taukos vārīti pīrādziņi ar pikantu pildījumu.

Enčiladas Enčiladas

(enchiladas – spāņu) – krāsnī cepti, pildīti kukurūzas plāceņi.

Eskalops Eskalops

(escalope – franču)  – īpaši sagatavotas gaļas šķēles no cūkas, vērša liemeņa vai pakaļkājas mīkstuma

Estragons Estragons

 – daudzgadīgs garšaugs ar aromātisku, lakricai līdzīgu garšu.

Emulsijas mērce Emulsijas mērce

– kulinārijas leksijā emulsija apzīmē divu tādu šķidrumu samiksēšanu, kuri parasti kopā nemiksējas. Piemēram, eļļa un etiķis.

Eklērs Eklērs

(eclair – franču) – iegarena plaucētas mīklas kūka ar krema pildījumu un glazūras pārklājumu

Espreso(espresso) Espreso(espresso)

– tumša, stipra kafija, kuru pagatavo zem liela spiediena.

Mūsu draugi

Kalendārs

Ir 2024. gada 21. novembris 16:35
Vārda dienas svin Zeltīte, Andis

Partneri

Atrodi mūs Facebook

tw fb